Česta pitanja :: 7plus2 protiv ekcema

Da li postoje slučajevi da je ekcem potpuno uklonjen korištenjem ovih preparata ?

Da, u smislu da su spoljne manifastefacije ekcema potpuno nestale.

Da li će se one jednoga dana vratiti, zavisi od toga da li će pacijent održavati svoj organizam u dobrom stanju (otpornost organizma) i da li će se i koliko izlagati dejtvu okidača zbog kojega je ekcem i nastao.

Da li ovi vaši preparati leče i psorijazu ?

Za sada nemamo pouzdane informacije o tome. Ovi preprati inicijalno nisu namenjeni lečenju psorijaze, i nemamo izveštaje da je psorijaza izlečena upotrebom ovih preparata. No, postoje informacije da je stanje pacijenata poboljšano upotrebom 7plus2. Interes svakako postoji, pošto je uobičajeno da se sredstva koja pomažu kod lečenja jedne od ovih bolesti, dobro pokazuju i kod lečenja druge.

Da li je normalno da se ekcem širi i tokom lečenja ?

Ekcem se uobičajeno širi u neposrednu blizinu područja koje je već ranije zahvatio; iz tog razloga, preporučuje se da pri terapiji nanosite 7plus2 preparate i na par centimetara zdrave kože oko neposredno zahvaćenih područja. To bi ovaj vid širenja ekcema trebalo da spreči. Terapija 7plus2 je lokalna, tako da druge vidove širenja ekcema – one, kada poboljeva koža na sasvim drugim delovima tela – ona ne može unapred da spreči.

Koristim ove preparate već nekoliko sedmica, i oni mi, ukupno gledano, očigledno pomažu. Međutim, ponekada mi se čini da mi je stanje gore danas nego što je bilo juče ?

To je normalno, a naročito je očekivno ako ste počeli lečenje srednjeg ili težeg oblik ekcema. Ekcem i inače funkcioniše u ciklusima, tokom kojih najpre napreduje, da bi se potom stagnirao, i tako u krug. Period napredovanja ekcema se prepoznaje po stvaranju plikova i potom pukotina u koži koje često i krvare. Neretko, to ima veze i sa opštim stanjem organizma: kada zbog neke druge bolesti organizam biva slabiji, ekcem po pravilu napreduje.

Ukoliko imate do 4 takva ciklusa godišnje, smatra se da imate blag ekcem. Međutim, ovi ciklusi postaju češći ukoliko se bolest ne leči adekvatno, tako da ih u kasnijim fazama bolesti imate već i na nedeljnom nivou.

Tokom lečenja sa 7plus2, ovi ciklusi se i dalje mogu prepoznati, ali postaju slabiji. Ukoliko lečenje ima efekta, napadi bivaju sve ređi i sve blaži. No, to ne znači da ih ne primećujete; kada ciklus otpočinje, čak i tokom lečenja, čini Vam se da se Vaše stanje pogoršava. To, suštinski gledano, nije tačno, jer se radi samo o jednoj od faza lečenja.

Počela sam da koristim 7plus2 pre nekoliko dana. Bolesna koža je počela da se ljušti. Da li da prekinem tretman ?

Nikako. Dešava se tačno ono što treba da se dešava. Nalazite se u za pacijenta najgoroj fazi lečenja, i morate je izdržati – samo se uzdržite od toga da Vi dodatno „pomažete“ ovo ljuštenje, jer tako možete oštetiti previše kože i izazvati krvarenje. Organizam pod dejstvom preparata 7plus2 snažno odbacuje bolesno tkivo i zamenjuje ga novim, zdravijim. Ova faza lečenja će trajati, naravno zavisno od stepena zapaljenja, oko dve sedmice.

Sledeći uputstva, mazao sam i zdravu kožu pored ekcema. Ubrzo se tamo mestimično javilo blago crvenilo i otok. Šta je u pitanju ? Da li da nastavim terapiju ? A tamo gde je ekcem bio i ranije, koža se sada ljušti...

Ljuštenje kože na mestu ekcema je neophodan proces u njenoj regenaraciji, i dobro je što se to dešava. Što se tiče otoka na do sada „zdravoj“ koži, najverovatnije je u pitanju činjenica da je ipak i ta koža, u trenutku kada ste započeli lečenje, već bila zahvaćena početnom fazom ekcema, ali da to još nije bilo vidljivo. U tom smislu, ovo je reakcija bolesne kože na delovanje preparata.
Ukoliko otok nije jak, nastavite sa korištenjem; ukoliko je pak prejak, praćen jakim crvenilom i izraženim svrabom ili bolom, to je znak preosetljivosti, a u tom slučaju je bolje da prekinete korištenje preparata 7plus2.

Koliko lečenje traje ?

To je veoma individualno, i zavisi od: faze ekcema u kojoj ste počeli lečenje, opštem stanju organizma i toga da li ste i dalje izloženi alergenu zbog kojeg je ekcem nastao. Ekcem srednje težine, kod relativno zdrave osobe srednje životne dobi, u idealnim uslovima se leči 60-90 dana do nestanka većine spoljnih manifestacija i potom još bar 60 dana negovanja kože preparatima 7plus2. Molim Vas da ovo uzmete samo kao okvirnu referentnu vrednost, a ne kao preciznu najavu toka lečenja.
No, ovo je važno zapamtiti: lečenje ne može biti istinski završeno sve dok ne pronađete i ne uklonite izvor Vaše preosetljivosti; u protivnom, postoji stalna opasnost da će Vam se bolest vraćati, bez obzira čime da se lečite.

Da li je moguće da vaša krema ne deluje ?

Moguće je. Postoji više različitih vrsta ekcema, i nijedno sredstvo ne može delovati uspešno na sve njih. Takođe, svaki pacijent je individua za sebe, pa, kao i kod svih drugih lekova, na neke preparate reaguje bolje a na neke lošije. Konačno, često se, usled sličnih znakova bolesti, dešava da se neke druge kožne bolesti zamene za ekcem (i obratno) i onda tako, pogrešno dijagnostikovane, naravno bezuspešno leče.

Ukoliko nakon prvih sedam dana korištenja 7plus2 nema značajnijih reakcija, ovo sredstvo ne deluje na Vas. Potrebno je da prekinete da ga koristite, a ukoliko niste sigurni od čega ste zapravo bolesni, potrebno je i da pre narednog koraka potražite mišljenje i dijagnozu od stručnog lica (lekara dermatologa – specijaliste).

Zbog čega treba da izbegavamo hidratantne kreme i vodu, kada čak i neki lekari predlažu da ih koristimo ?

Neki, i to mnogi, lekari predlažu i korištenje kortikosteroida, ali ovo je malo drugačije lečenje.

I među samim dermatolozima se vodi rasprava oko korisnosti sredstava za vlaženje kože pri lečenju ekcema. Uslovno rečeno „stara“ škola tvrdi da je koža pod ekcemima suva i ispucala i da je zbog toga treba održavati vlažnom kako bi se pacijentu olakšao život, a koži pružila prilika da se regeneriše. Oni drugi pak ukazuju na činjenicu da je suva i ispucala koža posledica nedostatka zaštitnog masnog sloja, koji se vodom i hidrantnim kremama još više devastira.

Iskustvo sa korištenjem 7plus2 kaže da voda i hidratantne kreme zaista pokazuju snažnu tendenciju da ugroze napredak koji se postiže primenom ovog sredstva, i da ih stoga treba maksimalno izbegavati.

Koji je rok upotrebe preparata ? Koliko oni stoje kod vas, pre nego što ih prodate ? Kako da čuvamo preparate, da se ne pokvare ?

Preparati kod nas praktično ne stoje – imamo minimalnu rezervu od par bočica na čekanju, a često ni toliko. Proizvodimo ih po porudžbi, i Vama se dostavljaju maksimalno sveži, tek pripremljeni.
Preparati 7plus2 nemaju dodatnih konzervanasa, a biljnog su porekla. Iz tog razloga, imaju ograničeno trajanje: tri meseca neotvoreni, mesec dana otvoreni.
U periodu kada ih ne upotrebljavate, preparate možete čuvati u frižideru i na taj način produžiti njihov rok trajanja. I inače, sredstva treba čuvati na suvom i hladnom mestu, do maksimalno normalne sobne temperature (23oC).

Na početku sam bila skeptik, ali sam ipak probala vaš preparat jer se plašim onih hemijskih sredstava. Sada mi je puno bolje, i želela bih nekako da vam se zahvalim. Kako ?

Pričajte i pišite o tome, privatno, javno, na internetu… da Vam je puno bolje, zahvaljujući 7plus2. Videće to ljudi, pomoći ćete tako i njima, a nama veće pomoći, bar za sada, ne treba. I, naravno, izlečite se do kraja.

Smem li kombinovati ovaj preparat i kortikosteroide ?

Ovo je teško pitanje na koje ne postoji jednoznačan odgovor.. Suštinski, neće se desiti ništa lošije nego da uopšte ne koristite preprate 7plus2, već samo kortikosteroide. Ali, problem sa kortikosteroidima je što narušavaju imunitet, sa svim posledicama koje to nosi. Preparati 7plus2, naprotiv, rade na uravnoteženju imuniteta.

Sem ekcema, na bolesnoj koži imam Kandidu i Ešerihiju koli. Da li je potrebno da koristim još neko sredstvo, osim 7plus2 ?

Ukoliko su glijivice Candidae i bakterije E. coli prisutne samo na koži bolesnoj od ekcema, a ne i na drugim delovima vašeg tela ili unutar njega, dovoljno je korištenje 7plus2. Ono sadrži neke od najjačih poznatih prirodnih sredstava sa antigljivičnim, antibakterijskim i antiupalnim dejstvom, baš zbog toga što su prateće infekcije (uz ekcem) veoma česta pojava. Pri tome, pošto se ne radi o klasičnim antibioticima, možete ga slobodno koristiti bez straha od pojave rezistencije.

No, ukoliko niste sigurni, ili imate razloga da pomislite da Candidu i/ili E.Coli imate i na drugim delovima tela, obavezno se konsultujte sa svojim lekorom.

Koliko je zaista bezopasno ako zaboravim da se namažem u uobičajeno vreme ?

Kada zaboravite na terapiju, to je najbolji znak da je lečenje odmaklo u dobrom smeru: ništa Vas nije podsetilo bolom, svrabom, peckanjem… ili na neki drugi način, da je ekcem tu. A to znači da ste bolje i da se on povlači.
7plus2 ne sadrži klasične antibiotike niti bilo šta slično što zbog načina delovanja mora da se uzima u tačno određenim periodima – a ako ne, onda lečenje propada. Iz tog razloga, šteta od preskakanja pojedine terapije nije velika: samo ste propustili priliku da još malo smanjite svoje probleme sa ekcemom, ali to možete učiniti prvom prilikom čim se setite.

Razboleo sam se od gripe, i ekcem je počeo da se vraća. Šta sad ?

Zapaljenske i slične bolesti (bez obzira da li je u pitanju napad virusa – kao što je grip – ili bakterija, na primer) redovno prati slabljenje organizma i pad imuniteta. To su idealni uslovi za napredovanje ekcema, i ono se u takvim slučajevima gotovo redovno i dešava.
Kada organizam ne doprinosi, i kada je njegovo stanje isuviše loše da bi komponente 7plus2 koje lokalno na koži podstiču imunitet imale značajnijeg efekta, dejstvo preparata 7plus2 često nije dovoljno da se samostalno izbori sa ekcemom. Iz tog razloga, ekcem ponekada napreduje i pored terapije. Ovo napredovanje je značajno manje nego da terapije uopšte nema, ali ipak postoji.

Na sreću, ovakvo stanje je privremeno. Kako se organizam bude oporavljao od, u ovom slučaju, gripa, tako će se iznova početi uspešno boriti i protiv ekcema.

Da li je istina da je ulje 7plus2 zaista nastalo slučajno, u pokušaju autora recepta da se izleči od ekcema ?

Da, mada se ne može reći da je u pitanju baš puka slučajnost. Dugo godina neuspešno lečen od ekcema, autor 7plus2 je jednog dana došao u situaciju da mu dejstvo krema na bazi kortikosteroida traje samo dok ih koristi, i da mu lekar stoga savetuje da pređe na terapiju steroidnim injekcijama. One, inače, urušavaju odbrambene sposobnosti čitavog organizma, a ne samo delova kože koji su zahvaćeni ekcemom, pa stoga zahtevaju poseban način života – vid izolacije – tokom korištenja. A do tada, naš bolesnik je, tokom višegodišnjeg bolovanja od ekcema, već isprobao dejstvo praktično svih alternativnih „čudotvornih“ krema, masti i melema koji se kod nas reklamiraju i po pravilu prodaju za dva do tri puta veću cenu od današnje prodajne cene kreme 7plus2.

Tako je pala odluka: pod dobrim uticajem svojih prijatelja i svoje tadašnje partnerke, junak ove priče je odlučio da prekine sa formalnim lečenjem i da se okrene ispitivanju mogućnosti biljnih alternativa. Nije išlo lako, naprotiv, iako je od početka zapravo imao sreće: većina ključnih sastojaka današnje 7plus2 su već od prvih sedmica bili predmet njegovog ispitivanja, pre svega, naravno, na samom sebi.
Kada je dobijena stabilna i uspešna formula, kad su rešeni prateći tehnički problemi, pojavila se i ideja da se ovaj proizvod predstavi drugim ljudima koje muči ekcem. Nakon toga, ostalo je još samo da se novom sredstvu da naziv i da se proizvod putem interneta učini dostupnim potencijalnim korisnicima. Tako je nastao 7plus2.

Sada se prodaje druga, usavršena verzija ovog sredstva.

Trenutno u Vašoj korpi

0

VAŽNO

Poštovani kupci,

možete primetiti da se broj artikala u ponudi naše prodavnice postepeno smanjuje. Na žalost, to će se nastaviti i dalje.

Ova internet-prodavnica se gasi, i na prodaju je. Zalihe polako rasprodajemo, a nove nećemo nabavljati.

Ukoliko ste zainetersovani za kupovinu ove internet prodavnice (sajt + 2 FB stranice), detalje o tome možete pogledati NA OVOM LINKU>>

Zahvaljujemo na razumevanju!