Kakao buter

Kakao buter

Kakao buter (kod nas takođe i: kakao maslac, a u inostranstvu poznat i kao theobroma oil) je bledo žuta za ljudsku ishranu upotrebljiva biljna mast ekstrahovana iz zrnevlja kakaoa. Uz kako prah, predstavlja jedan od dva glavna proizvoda koja dobijamo od biljke kakaoa. Koristi se za pravljenje čokolade, kao sastojak kvalitetnih higijenskih i sredstava za negu kože i za proizvodnju lekova. Ima uglavnom svima poznatu kakao-aromu. U prirodi se obično sreće u čvrstom stanju, pošto mu je tačka topljenja tek malo ispod temperature ljudskog tela.

kakaov plod

kakaov plod

Kakao buter je sam po sebi odlična krema za kožu. Ne samo da je izuzetno dobro hidrira, već i zbog velike količine antioksidanasa koje sadrži (iste te sastojke ćete naći u tamnoj čokoladi, koja pomaže pri bolestima srca i koja poboljšava kognitivne osobine). Zasićene masti kojih je Kakao-buter pun posebno pomažu kod nege suve, ispucale kože jer se lako apsorbuju a ostaju na koži satima.

kakaovi plodovi sa zrnimaVeoma popularan način da se Kakao buter koristi u kozmetici je njegovo korištenje u kremama za usne kućne radinosti. One se najčešće prave tako što se Kakao buter meša se nekim, takođe za kožu ugodnim eteričnim uljima (grejpfrut, vanila, narandža, pepermint…). Pošto je Kakao buter omekšivač, on veoma okrepljujuće deluje na usne izložene niskim temperaturama, vetru ili suncu.

Kakao buter koji Vam nudimo je čist, potpuno je prirodan i bez GMO. Poreklom je iz Obale slonovače. Izdvojen je iz zrna hladnim postupkom rafinacije. Potpuno odgovara svim, inače veoma oštrim, zdravstvenim i ekološkim standardima Evropske unije.

Prikazujem svih 3 rezultata

Trenutno u Vašoj korpi

0