Ulje nevena

Ulje nevena

Nevenovo ulje se dobija maceracijom cveta nevena

Nevenovo ulje se dobija maceracijom cveta nevena

Neven ima divnu narandžastu boju, potiče sa Mediterana a raste i u našim krajevima. Cvetovi nevena se otvaraju ujutru, a zatvaraju uveče i pred kišu. On je jednogodišnja zeljasta biljka, a njegovi cvetovi se, zbog nadaleko čuvene lekovitosti, beru u letnjim mesecima; junu, julu i avgustu. Još od antičkih vremena, neven se u raznim oblicima koristi za lečenje mnogih kožnih bolesti, infenkcija, upala, grčeva… Ulje nevena nanešeno na kožu, čini je sjajnijom i mekšom. Omiljeno je sredstvo u prirodnoj kozmetici i u prirodnoj medicini.

Najbolji način za dobijanje nevenovog ulja je postupak maceracije, odnosno potapanja u odgovarajućoj smeši. Tako dobijena tečnost se potom razblažuje u biljnom ulju (mi Vam nudimo najkvalitetniju varijantu, macerat razblažen u devičanskom maslinovom ulju), čime se dobija proizvod koji zadržava sve lekovite sastojke biljke. Pri ovoj tehnologiji se ne koriste zagrevanje ni rafinacija, što je čini najboljom opcijom da sva lekovita svojstva biljke ostanu sačuvana.

Ovako dobijenim nevenovim uljem se lako i jednostavno možete rešiti problema sa osipima, urtikarijama, ujedima insekata, ranicama, svrabežima, aknama… možete povoljno uticati na izlečenje bradavica, čireva, ekcema, hemoroida, psorijaze, herpes zostera, kao i raznih kožnih upala i infekcija. Ono se često koristi u proizvodnji prirodnih lekovitih krema, sapuna i ulja.

Nevenovo ulje na prirodan način regeneriše suvu i oštećenu kožu, hidratizuje je, pospešuje zarastanje ranica i ima snažno antiseptičko dejstvo.

Prikazujem svih 3 rezultata

Trenutno u Vašoj korpi

0