Biljni glicerin, 100 ml | prirodna kozmetika i specijalizovana lekovita sredstva

Biljni glicerin, 100 ml

biljni glicerin 50ml protivekcema.com
Biljni glicerin, 50 ml
7. septembra 2016.
Biljni glicerin, 1 kg
8. septembra 2016.

175,00 RSD

Biljni glicerin, 100 ml

Glicerin koji Vam nudimo je biljnog porekla i 100% čist. Odličan je za dodavanje u kupke, losione, šampone, sapune i druge proizvode za negu i čišćenje. Njegovo poreklo ga čini upotrebljivim za vegane.

Glicerin ima višestruku ulogu u kozmetici i domaćinstvu. Zbog blagotvornog dejstva na kožu, koristi se ne samo u humanoj tradicionalnoj prirodnoj kozmetici, nego i za obnavljanje svežine, elastičnosti i izgleda predmeta od prirodne kože. U slučaju glicerina, lista mogućih upotreba je zaista široka: efikasno uklanja mrlje i pomaže kod otključavanja zaleđenih brava, na primer.

U kozmetici se posebno ceni uticaj glicerina na kožu ruku, lica, preterano suvu ili preterano masnu kožu, na osetljivu kožu oko očiju, na usne i na otvrdlu kožu (npr. pete).

Opis

Biljni glicerin, 100 ml

Glicerin (https://en.wikipedia.org/wiki/Glycerol) je providna koloidna tečnost koja pripada porodici ugljenih hidrata, preciznije šećernih alkohola. Nastaje na nekoliko načina: pri obradi biljnih ili životinjskih masti ili kao nuzprodukt u obradi nafte. Takođe, dobija se industrijskim pročišćavanjem sapuna, što je ujedno osnovni razlog da se sapuni proizvedeni klasičnim metodama smatraju u startu kvalitetnijim od njihovih industrijskih parnjaka. Glicerin se vekovima koristi u kozmetičkim preparatima jer hidrira kožu. Ima osobinu da je izraziti humektant, tj privlači vlagu iz okoline i na taj način je obezbeđuje za kožu. I pored evolucije različitih sastojaka u kozmetici, on je i dalje nezamenljiv. U poslednje vreme se koristi kao zaslađivač, zamena za šećer – dodatak steviji, međutim zbog visoke kalorijske vrednosti nema dijetalnog efekta.

Glycerin-Glycerol-formulaSem što vlaži kožu, glicerinu se pripisuje zaštitno dejstvo; smanjuje iritacije i svrab, ima osobinu da zimi greje kožu. Koža ga ne apsorbuje, već stvara nevidljiv zaštitni film koji, između ostalog, omekšava kožu. Potrebno je paziti da čist glicerin ne upotrebljavate u vreme izrazito niske vlažnosti (kod nas te opasnosti retko da ima, ali ga ne treba upotrbljavati čistog tokom dana, leti, bliže polutara, na primer) jer tada privlači vlagu iz dubljih slojeva kože na površinu. Sa ovim problemom je lako izići na kraj: najpre pomešajte čist glicerin sa nekoliko kapi neke kvalitetne tečnosti (najbolje ružinom vodicom) kako bi se glicerin delimično zasitio (a u slučaju ružine vodice i obogatio). Nakon toga, spreman je da vašu kožu učini mekšom u svim klimatskim okruženjima.

Glicerin se često preporučuje za negu osetljivih, ali takođe i ispucalih i otvrdlih delova kože (laktovi, pete) kao i za negu kose. Kosa postaje meka, poslušna i hidratirana kada pre pranja par kapi glicerina dodate u šampon. Čak se, na neko vreme, spajaju i rascvetali krajevi kose, što glicerin čini „prvom pomoći“ u takvim slučajevima. Naravno, glicerin nije lepak, tako da rascvetale krajeve na kraju ipak morate eliminisati – makazama.

Rezime
product image
Ocena
1star1star1star1star1star
Zbirni rejting
5 based on 11 votes
Naziv brenda
ProtivEkcema.com
Naziv proizvoda
Biljni Glicerin 100ml
Cena
RSD 175
Dostupnost proizvoda
Available in Store Only
Dodatne informacije
Težina 130 g

Trenutno u Vašoj korpi

0