Etarsko ulje kima, 10ml | prirodna kozmetika i specijalizovana lekovita sredstva

Etarsko ulje kima, 10ml

Nerafinisani Shea Butter, priručno pakovanje 50ml
7. novembra 2017.
Etarsko ulje origana
Etarsko ulje origana, 10ml
15. januara 2018.

870,00 RSD

Etarsko ulje kima je dobijeno destilacijom ploda kima (Carum carvi L.). Ima veoma aromatičan miris a glavni sastojci su mu karvon, limonen i karveol. Etarska ulja su najkoncentrisaniji oblik lekovitih sastojaka jedne biljke.

Etarsko ulje kima poboljšava imunitet i uvodi ga u normalne okvire. Koristi se spolja, oralno, inhalacijom i u aroma-terapiji. Stimuliše mentalne aktivnosti. Dobar je antiseptik i dezinficijens, spazmolitik, ekspektorans i analgetik. Ubrzava cirkulaciju. Hiljadama godina se koristi u medicini.

Pakovanje: 10ml čistog, nerazređenog ulja

Upozorenje: Etarsko ulje kima je veoma snažno i ne treba ga koristiti nerazređeno. Dobro se meša sa drugim biljnim uljima i sa njima ga obavezno treba razblaživati.Držati van domašaja dece.

Opis

Etarsko ulje kima je po svojim izvanrednim lekovitim svojstvima bilo poznato još starim Egipćanima, takođe kao ono što danas zovemo „prirodni antibiotik“, ali se na naučnoj bazi proučava tek od pred kraj XX veka. Prorok Muhamed je za njega govorio da „leči sve osim smrti“. Od 1996. se u SAD i zvanično koristi za poboljšanje imuniteta bolesnika izloženim hemoterapiji. Dosadašnja ispitivanja su pokazala da se njegovo dejstvo ne ograničava na pojedine organe, već da obuhvata celokupni organizam odnosno njegov imunološki sistem. Ne samo da poboljšava smanjeni imunitet, već ga uopšte uvodi u normalne okvire onda kada funkcioniše na način kako ne bi trebalo – kod autoimunih bolesti, pre svega. Stimuliše rast limfocita T i B. Daje veoma dobre rezultate kod alergičara – njegova dugoročna upotreba dovodi do značajnog smanjenja simptoma.

Plod kimaNa mnogo mesta se može pronaći tvrdnja da je zahvaljujući sterolu i beta-sitosterolu, koji se nalaze u kimu a imaju antitumorska svojstva, ulje kima odlično sredstvo za prevenciju raka. Ova tvrdnja nije naučno dokazana.

Takođe, etarsko ulje kima ima veliku primenu u aroma terapiji. Prvenstveno služi za ublažavanje mentalnog napora i emocionalnog umora. U kozmetici se koristi za negu masne kože, protiv akni, za brže otklanjanje modrica. Otklanja perut, umiruje svrab i druge problema kože glave. U slučaju grčenja mišića, masaža etarskim uljem kima pruža trenutno olakšanje.

Etarska ulja se mogu koristiti na razne načine: za inhalacije, za kupke i saune, za masažu ili lokalno, utrljavanjem na određena mesta na telu. Koriste se i u izradi raznih lekova, kozmetičkih preparata i parfema. Odlična su i za korišćenje u aroma lampama. Za upotrebu etarskih ulja, potrebno je poznavanje delovanja i toksičnosti pojedinih ulja.

Rezime
product image
Ocena
1star1star1star1star1star
Zbirni rejting
5 based on 14 votes
Naziv brenda
ProtivEkcema.com
Naziv proizvoda
Čisto Etarsko Ulje Kima, 10ml
Cena
RSD 870
Dostupnost proizvoda
Available in Store Only
Dodatne informacije
Težina 15 g
Pregledi (0)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Etarsko ulje kima, 10ml”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Trenutno u Vašoj korpi

0