Etarsko ulje origana, 10ml | prirodna kozmetika i specijalizovana lekovita sredstva

Etarsko ulje origana, 10ml

Nerafinisani Shea Butter, priručno pakovanje 50ml
7. novembra 2017.

870,00 RSD

Etarsko ulje origana je dobijeno destilacijom svežih izdanaka origana (Origanum vulgare L.) u cvatu. Miris mu je veoma karakterističan a glavni sastojci su mu karvakrol, timol, gama-terpinen, p-cimen. Etarska ulja su najkoncentrisaniji oblik lekovitih sastojaka jedne biljke.

Etarsko ulje origana se smatra za najsnažniji pojedinačni prirodni antibiotik. Glavni antibakteriski i aktivni sastojak origana je karvakrol. Origano ulje ne dozvoljava bakterijama da dišu i na taj način ih ubija. Među prirodnim antioksidansima, ovo ulje je jedno od najmoćnijih. Deluje umirujuće na nervni sistem, a pomaže i u rešavanju  akutnih i hroničnih plućnih tegoba. Olakšava izlučivanja sluzi iz zapušenih sinusa, ubrzava zarastanje rana i posekotina. Takođe ima i antigljivično dejstvo.

Paokovanje: 10 ml čistog, nerazređenog ulja

Upozorenje: Etarsko ulje origana je veoma snažno i ne treba ga koristiti nerazređeno. Dobro se meša sa drugim biljnim uljima i sa njima ga obavezno treba razblaživati.Držati van domašaja dece.

Opis

Ulje origana je čak 26 puta snažnije od fenola, sredstva kojim se dezinfikuju hirurški instrumenti, i smatra se za najsnažniji pojedinačni prirodni antibiotik. Glavni antibakterijski i aktivni sastojak origana je karvakrol. Origano ulje ne dozvoljava bakterijama da dišu i na taj način ih ubija. Uništava čak i već mutirane bakterije, u čemu prevazilazi farmaceutske antibiotike. Dokazano suzbija mikroorganizme: Escherichia coli, Candida albicans, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium, Psudomonas aeruginusa, Listeria monocytogenes, Staphylococcus auerus i albus, Bacillus antracis, Proteus mirabilis, Staphylococcus epidermidis, Micrococcus flavus, Bacillus subtilis, Enterobacter cloacae, Yersinia enterocolitica, Lactobacillus plantarum, Aspergillus niger, Geotrichum, Rhodotorula.

Osim protiv bakterija, ovaj prirodni antibiotik se veoma uspešno koristi u tretmanu virusnih stanja, kao što su prehlada, grip, osip, herpes... Takođe, odlično je sredstvo u borbi protiv gljivice Candide. Testirano je njegovo delovanje na rak prostate i ispostavilo se da karvakrol izaziva stanje zvano „apoptoza“ – samouništenje stanica raka.

Ulje divljeg origana je u čistom obliku veoma snažno i stoga nezgodno za konzumaciju. Kod osetljivijih osoba, može izazvati čak i poremećaje u digestivnom traktu. Iz tog razloga, ne preporučuje se njegovo neposredno korištenje u nerazblaženom obliku.

Etersko ulje origanaEtarsko ulje origana naneto spolja na kožu, duboko prodire u tkivo  pri čemu pomaže kod upale tetiva i zglobova, povrede ligamenata, bolova u mišićima, glavobolje i migrene.  Kao dobar antiseptik upotrebljava se i u tretmanima protiv akni, bubuljica, osipa i drugih problema sa kožom. Koristi se i za otklanjanje gljivičnih infekcija stopala i noktiju. Može se takođe primenjivati u vidu inhalacija, kupki  i u proizvodima za lokalnu primenu na koži. Ni u ovom slučaju, ne nanosi se direktno na kožu već ga prethodno treba pomešati sa nekim neutralnim po mogućstvu nerafinisanim biljnim uljem (npr. devičanskim maslinovim).

7plus2 Antiuplanim kapima se nalazi pomešano i ublaženo maslinovim i drugim biljnim uljima, pa ga je na taj način moguće uzimati i u dovoljnim količinama i dovoljno dugotrajno da se ispolji njegova terapeutska vrednost.

Rezime
product image
Ocena
1star1star1star1star1star
Zbirni rejting
5 based on 14 votes
Naziv brenda
ProtivEkcema.com
Naziv proizvoda
Čisto Etarsko Ulje Origana, 10ml
Cena
RSD 870
Dostupnost proizvoda
Available in Store Only
Dodatne informacije
Težina 15 g
Pregledi (0)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Etarsko ulje origana, 10ml”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Trenutno u Vašoj korpi

0