Kantarionovo ulje veliko pakovanje 1/2 litra | Prirodna kozmetika i specijalizovana lekovita sredstva

Kantarionovo ulje 1/2 litra

Biljni glicerin, 1 kg
8. septembra 2016.
Nerafinisani Shea butter, 100 ml
20. septembra 2017.

1.350,00 RSD

Kantarionovo ulje veliko pakovanje 1/2 litra

Kantarionovo ulje je od davnina poznato i cenjeno zbog svojih antivirusnih i antibakterijskih svojstava, pa zbog toga predstavlja nezaobilazni preparat u svakoj kućnoj prirodnoj apoteci.

Ulje kantariona koje Vam nudimo je proizvedeno na najkvalitetniji način, postupkom maceracije (potapanja) u devičanskom maslinovom ulju.

Pakovanje: 1/2 litra

Opis

Kantarionovo ulje veliko pakovanje

Kantarionovo ulje je od davnina poznato i cenjeno zbog svojih antivirusnih i antibakterijskih svojstava. Takođe poseduje

kantarionovo ulje je karakteristične boje

kantarionovo ulje je karakteristične boje

smirujuće i opuštajuće dejstvo na ljudski organizam, a aktivno se ispituju i navodi da pomaže pri lečenju nekih oblika raka. Zbog svega ovoga kantarion se nalazi u svakoj kućnoj apoteci, a prirodno lečenje i prirodna kozmetika nisu zamislivi bez njegovog ulja.

Kantarion (Hypericum perforatum) „sunčeva“ je biljka – dobila je ime po Hiperionu, grčkom bogu sunca. Bere se u doba godine kada je sunce najjače (od kraja juna do kraja jula) i ima cvetiće zlatnožute poput sunca. No, ulje kantariona je fototoksično; to znači da se ne smete najpre namazati ovim uljem pa nakon toga izlagati suncu. Sa druge strane, obrnut postupak je preporučen, pošto će Vam – nakon što se povučete u hladovinu – ulje kantariona mnogo pomoći da zalečite opekotine.

Ulje kantariona kao najznačajnije aktivne komponente sadrži hipericin i hiperfotin. Virusi na koje kantarionovo ulje deluje su, između ostalih, virus gripe, herpes simplex virus tip 1 i 2, citomegalovirus, hepatitis C… Utvrđeno je da ovo ulje, odnosno hiperforin iz

izgled ploda kantariona

izgled ploda kantariona

kantarionovo ulje se pravi maceracijom od, inače, izuzetno lepih cvetova kantariona

kantarionovo ulje se pravi maceracijom od, inače, izuzetno lepih cvetova kantariona

njega, deluje tako što sprečava razvoj penicilin i meticilin-rezistentnih stafilokoka. Iz kantariona je izolovan i melatonin, koji se luči u organizmu radi uvođenja u san i održavanja sna, pa je tako utvrđeno i zbog čega kantarion pomaže kod nesanice.

Zbog toga što deluje protivupalno, i što pomaže zarastanje i epitalizaciju kože, ulje kantariona je sastavni deo 7plus2 ulja protiv ekcema.

Rezime
product image
Ocena
1star1star1star1star1star
Zbirni rejting
5 based on 1 votes
Naziv brenda
ProtivEkcema.com
Naziv proizvoda
Kantarionovo ulje, veće pakovanje 0.5lit
Cena
RSD 1350
Dostupnost proizvoda
Available in Store Only
Dodatne informacije
Težina 650 g
Pregledi (0)

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Kantarionovo ulje 1/2 litra”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Trenutno u Vašoj korpi

0