Nerafinisani Shea butter (ši buter; karité; ori) - veliko pakovanje 1 litar

Nerafinisani Shea Butter veliko pakovanje – 1 litar

Nerafinisani Shea Butter veće pakovanje – 600 ml
10. maja 2018.

3.995,00 RSD

Nerafinisani Shea butter (ši buter)

Nerafinisani Shea butter 7plus2 do Vas stiže uz pridržavanje načela organske proizvodnje i distribucije prirodnih proizvoda. Kao lekovita krema, upotrebljava se direktnim nanošenjem na kožu u slučaju opekotina, osipa, ožiljaka, pa čak i kod dermatitisa. Poznati su i dokumentovani slučajevi uklanjanja strija korištenjem isključivo nerafinisanog shea buttera.

Nisu svi shea butteri isti. Ovo je visokokvalitetan i visokovredan proizvod, koji nije izložen obradi korištenjem rafinacije i visoke temperature i koji je nastao u prirodnom okruženju organskom proizvodnjom. Nerafinisani Shea butter 7plus2 u sebi maksimalno zadržava sve prirodne sastojke zbog kojih je Shea butter toliko popularan. Tu su vitamine E i A u velikim količinama, F vitamin, minerali, proteini i masne kiseline. Samo da podsetimo, vitamin E se oduvek smatra korisnim sredstvom protiv starenja, dok je vitamin A prepoznat kao jedan od ključnih sastojaka za lečenje poremećaja i problema na koži.

Veliko pakovanje od 1 litar sa sobom donosi i odličnu cenu.

Opis

Nerafinisani Shea butter (ši buter)

Ovaj naziv – ši buter – potiče iz Bambara jezika iz Malija. Javlja se, preuzimanjem iz drugih afričkih jezika, i pod nazivima Karité i Ori. U pitanju je krem bezbojni ili boje slonovače, koji se dobija od afričkog drveta Shea (Vitellaria paradoxa). Ovo drvo raste samo u relativno uskom pojasu Afrike, u nekoliko država severno od ekvatora, odgovarajućeg zemljišta i klime. Ne postoji kultivisano shea drvo.

Koristan je u borbi protiv ekcema, opekotina od sunca ili kontaktnih opekotina, za tretiranje ujeda insekata i kožnih alergija. U pitanju je blago prirodno sredstvo praktično bez poznatih kontraindikacija. Koristi se za sve tipove kože, ali je posebno cenjena njjegova blagotvornost na suvoj i ispucaloj koži.

Takođe, nerafinisani Shea butter 7plus2 se može koristiti uspešno i kao sredstvo za negu kose. Uz nanošenje jednom sedmično, vraća joj sjaj i smanjuje zapetljanost i krtost.

Nerafinisani Shea butter 7plus2 možete koristiti i za spravljanje visokvalitetnih prirodnih hand-made krema za kožu i kosu.

ši buter: rasprostranjenost shea drveta

ši buter: rasprostranjenost shea drveta

Terapeutska svojstva ši butera štite kožu od vetra, hladnoće i sunca, te doprinose bržem zarastanju rana. Ši buter stimuliše ćelijske aktivnosti, bori se protiv starenja kože, regeneriše i osvežava grubu i oštećenu kožu. Koristi se u najskupljim i najkvalitetnijim kozmetičkim preparatima i pogodan je za sve tipove kože.

Ovo sredstvo se koristi u tradicionalnoj medicini i prirodnoj kozmetici, kako za negu zdrave tako i za oporavak bolesne kože. Ne izaziva alergiju(*), štiti od sunca a preventivno deluje kod ublažavanja procesa starenja. Takođe, tradicionalno se koristi kao prirodna blagotvorna krema za decu. U mnogim receptima predstavlja osnovno sredstvo za uklanjanje strija, ožiljaka i celulita. Štiti kožu od spoljnih uticaja i isušivanja, vlaži je i čini je mekom i glatkom. Izrazito je popularan kao sredstvo protiv bora.

Shea butter deluje regenerišuće i protivupalno, pa je odličan za negu kože sklone ekcemu, psorijazi i seboreji, kao i za negu

nakon brijanja ili depilacije. Nerafinisani Shea butter se smatra najkorisnijim oblikom shea buttera. Odlično je sredstvo za tretman osetljive kože jer ne izaziva alergije, a takođe i za negu zrele kože. Shea butter hidratizuje kožu, hrani kožu vitaminima A, E, F i nezasićenim masnim kiselinama, podstiče regeneraciju ćelija kože.

(*) po nekim informacijama ovo ipak nije sasvim tačno. Pre svega nerafinisani buter, u sebi sadrži proteine koji su inače karakteristični za lateks. Ovo može smetati osobama preosetljivim na lateks.
Rezime
product image
Ocena
1star1star1star1star1star
Zbirni rejting
5 based on 11 votes
Naziv brenda
ProtivEkcema.com
Naziv proizvoda
Nerafinisani Shea butter, veliko pakovanje 1 litar
Cena
RSD 3995
Dostupnost proizvoda
Available in Store Only
Dodatne informacije
Težina 700 g

Trenutno u Vašoj korpi

0