Shea butter (ši buter; karité; ori)-100% čist, prirodan

Shea butter, 100ml

7plus2 Novo Ulje protiv ekcema
27. avgusta 2014.
ulje nevena
Nevenovo ulje, 50ml
27. avgusta 2014.

395,00 RSD

Shea butter (ši buter)

100% čisti, prirodni, iz ekološke proizvodnje, rafinisan hladnom rafinacijom u Francuskoj (javlja se pod nazivima: Shea butter; Karite puter; Ori).

Shea butter (ši buter) deluje regenerišuće i protivupalno, pa je odličan za negu kože sklone ekcemu, psorijazi i seboreji, kao i za negu nakon brijanja ili depilacije.

Ovaj proizvod vam nudimo u praktičnom pakovanju od 100 ml, prilagođeno ličnoj upotrebi.

Opis

Shea butter (ši buter)

Ovaj naziv – ši buter – potiče iz Bambara jezika iz Malija. Javlja se, preuzimanjem iz drugih afričkih jezika, i pod nazivima Karité i Ori. U pitanju je krem bezbojni ili boje slonovače, koji se dobija od afričkog drveta Shea (Vitellaria paradoxa). Ovo drvo raste samo u relativno uskom pojasu Afrike, u nekoliko država severno od ekvatora, odgovarajućeg zemljišta i klime. Ne postoji kultivisano shea drvo. Shea butter (ši buter) koji vam ovde nudimo je proizveden po francuskoj tehnologiji, a poreklo sirovine (oraha) je iz Burkine Faso.

ši buter: rasprostranjenost shea drveta

ši buter: rasprostranjenost shea drveta

Terapeutska svojstva ši butera štite kožu od vetra, hladnoće i sunca, te doprinose bržem zarastanju rana. Ši buter stimuliše ćelijske aktivnosti, bori se protiv starenja kože, regeneriše i osvežava grubu i oštećenu kožu. Koristi se u najskupljim i najkvalitetnijim kozmetičkim preparatima i pogodan je za sve tipove kože.

Ovo sredstvo se koristi u tradicionalnoj medicini i prirodnoj kozmetici, kako za negu zdrave tako i za oporavak bolesne kože. Ne izaziva alergiju(*), štiti od sunca a preventivno deluje kod ublažavanja procesa starenja. Takođe, tradicionalno se koristi kao prirodna blagotvorna krema za decu. U mnogim receptima predstavlja osnovno sredstvo za uklanjanje strija, ožiljaka i celulita. Štiti kožu od spoljnih uticaja i isušivanja, vlaži je i čini je mekom i glatkom. Izrazito je popularan kao sredstvo protiv bora.

Shea butter deluje regenerišuće i protivupalno, pa je odličan za negu kože sklone ekcemu, psorijazi i seboreji, kao i za negu

prirodni ši buter

prirodni ši buter

nakon brijanja ili depilacije.

 

Odlično je sredstvo za tretman osetljive kože jer ne izaziva alergije, a takođe i za negu zrele kože. Shea butter hidratizuje kožu, hrani kožu vitaminima A, E, F i nezasićenim masnim kiselinama, podstiče regeneraciju ćelija kože. Iz tih razloga predstavlja sastavni deo i odabran je za lekovitu podlogu svih krema 7plus2.

(*) po nekim informacijama ovo ipak nije sasvim tačno. Pre svega nerafinisani buter, u sebi sadrži proteine koji su inače karakteristični za lateks. Ovo može smetati osobama preosetljivim na lateks.
Rezime
product image
Ocena
1star1star1star1star1star
Zbirni rejting
5 based on 13 votes
Naziv brenda
ProtivEkcema.com
Naziv proizvoda
Shea butter 100ml
Cena
RSD 395
Dostupnost proizvoda
Available in Store Only
Dodatne informacije
Težina 140 g

Trenutno u Vašoj korpi

0